Івано-Франківськ

В Івано-Франківську стартував новий хоровий проєкт “Кирило Стеценко. Милість миру”

"Кирило Стеценко. Милість миру" репрезентує шість творів знаменитого піснеспіву сакральної частини літургії.

Stetsenko Zolochiv scaled

До 140-річнці від дня народження геніального українського композитора Кирила Стеценка в Івано-Франківську реалізують новий мистецький хоровий проєкт “Кирило Стеценко. Милість миру”. За таку амбітну ціль взялися Івано-Франківське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки спільно з камерним хором “Воскресіння”.

“Кирило Стеценко. Милість миру” репрезентує шість творів знаменитого піснеспіву сакральної частини літургії, що виконується під час перетворення хліба та вина в тіло та кров Христа.

“Сьогодні диво відбувається і з українським народом. Ми викристалізувались в єдину нескорену та незламну націю, грані котрої формує сила нашої боротьби та глибина історії, мови і культури! Музика Кирила Стеценка – українця, що 100 років тому створював національну скарбницю віддано і до кінця життя, покликана об’єднати нас духовно та укріпити наш дух. І диво нашої нації – бути собою – співаючи на величному шляху до власної мети”, – відмічають організатори.

Родзинкою проєкту стане презентація фільму про Кирила Стеценка та його хорові твори “Милість миру”. Сьогодні тривають хорові зйомки в шести старовинних храмах: Костелі Внебовзяття Пресвятої Діви Марії в Золочеві, Монастирі отців Василіян – Воздвиження Чесного Хреста Господнього в Бучачі, Костелі святого Антонія з Падуї в Збаражі, Домініканському соборі у Львові, Церкві Святого Пантелеймона у Галичі та Костелі Христа Царя в Івано-Франківську.

Довідково:

Кирило Григорович Стеценко (1882-1922) – український композитор, хоровий диригент і громадський діяч, один із засновників Республіканської капели УНР, створеної для просування ідеї незалежної України та популяризації української музичної культури за кордоном.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено