Івано-Франківськ

Мер Червонограда розповів, що пропонуватимуть жителям будинків, в яких все на електриці

Червоноград - одне з найчисельніших міст Львівської області, друге після Львова.

70% міста без центрального опалення: мер Червонограда пояснив, що робити людям, в яких все на електриці

Місцеві мешканці вже знають, як це – бути без електроенергії впродовж 15 годин, тому активно скуповують генератори, старлінки та запасаються продуктами. Мер Червонограда Андрій Залівський розповів “Експресо-Захід”, що влада буде пропонувати тим мешканцям, які мають електричне опалення, у разі блекауту, пише ПІК.

“Якщо температура знизиться до  5-8 градусів нижче за нуль упродовж доби, то найперше, що ми будемо робити й уже про це попередили, – це зливати воду з системи опалення для того, щоб не було замерзання систем. У нас в деяких будинках є верхнє розведення опалення, а тому, якщо прихопить мороз, може бути велика катастрофа”, – зазначив він.

284408223 428625489265552 8557881024455192157 n scaled

Далі, за словами міського голови, будуть розгортати пункти обігріву для людей, де є багато простору. Замовили печі на дровах, будемо розставляти їх у тих пунктах обігріву, де буде велике скупчення людей. Містом їздитиме авто з гучномовцем й інформуватиме людей про всі такі місця у місті. Попередньо ми вже проінформували городян про ці місця, а далі будемо коригувати наші дії відповідно до обставин. 

“Деякі котельні без електроенергії вимикалися. Був такий період, коли не було опалення. Найкритичніша ситуація для мешканців тих будинків, де все працює на електриці, а централізованого опалення немає. Крім того, зауважу, що в нас від’єднано від центрального опалення близько 70% будинків”, – додав Залівський.

Очільник Червонограда додав, що багато людей мають родичів чи запасні місця для проживання в населених пунктах поблизу міста:

“Знаємо, що частина планує виїхати в сільську місцевість. Тим, хто залишається, будемо допомагати, місця є. Якщо не буде достатньо першої лінії пунктів обігріву, то розгорнемо другу – в навчальних закладах. Маємо запаси ліжок як для місцевих мешканців, так і для внутрішніх переселенців”.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення Червоноград прийняв понад 15 тисяч переселенців.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено