Івано-Франківськ

Нічний удар дронами: в Одесі без світла залишилися 1,5 мільйона людей

Після нічного удару іранськими дронами Одеса та інші міста й села регіону занурилися в темряву.

Попередні графіки не діють: на Прикарпатті змінили години подачі світла

Президент Володимир Зеленський наголосив, що ситуація в Одеській області зараз дуже складна – без світла залишаються понад півтора мільйона українців.

Про це йшлося у відеозверненні Володимира Зеленського, пише ПІК.

“Дуже складна ситуація в Одеській області. Після нічного удару іранськими дронами Одеса та інші міста й села регіону в темряві. Станом на цей час понад 1,5 мільйона людей на Одещині без світла. Підключена лише критична інфраструктура і настільки, наскільки є можливість постачання електрики”, – зазначив Зеленський.

За його словами, загалом у різних областях продовжуються як аварійні, так і стабілізаційні відключення.

“Енергосистема зараз, мʼяко кажучи, дуже далека від нормального стану: у системі зберігається значний дефіцит. Саме тому є графіки відключень. Найбільше – у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській і Хмельницькій областях і в Києві. Треба розуміти: якщо навіть немає масованих ракетних ударів, це не означає, що немає проблем. Майже щодня в різних регіонах є обстріли, є ракетні атаки, атаки дронами. Майже щодня бувають влучання в енергообʼєкти. Через втрати в системі доводиться зменшувати ліміти всім у системі”, – йдеться у зверненні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено