Івано-Франківськ

У Франківську триває акція протесту біля храму УПЦ МП (ФОТО)

Протестувальники намагалися пояснити прихожанам, чому церква Московського патріархату повинна припинити своє існування у місті.

cf113e6bdc815a46 scaled

“Геть московського попа”, “Московських кагебістів у Москву” — з такими гаслами 11 грудня жителі Івано-Франківська прийшли до церкви Різдва Христового УПЦ Московського патріархату на вулиці Довженка, щоб висловити незгоду з призначенням єпископом Івано-Франківським та Коломийським Никити (Сторожука), повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

b56f993fb94a570a scaled

Серед протестувальників — і жителька Івано-Франківська Наталія Синиця. Жінка каже, що в Україні повинна бути українська церква.

“Потрібно працювати з парафіянами Московського патріархату, щоб вони не ходили до цієї церкви, тоді її і не буде. Хотілося, щоб ті парафіяни нас зрозуміли. Однак, я думаю, що тільки просвітницька робота їм допоможе”, — вважає Наталія Синиця.

a950b15b4ad9250d scaled

До протестувальників вийшли кілька попів зі словами: “Слава Україні, ми — за мир”. За кілька хвилин вони повернулися в приміщення церкви.

“Вони збирали гроші і надсилали їх в Росію, в Кремль. За ті гроші купують зброю і нас вбивають. Кіріл благословляє росіян на війну з українцями. І ці церкви Московського патріархату підтримують у цьому Гундяєва. Ми сподіваємося, що переконаємо прихожан. Хочемо провести дискусію і зрозуміти їхню позицію. Бо вони говорять одне, а насправді роблять інше”, –  каже протестувальник Ярослав Салига.

dc27899b01fda528 scaled

Між протестувальниками та прихожанами виникла дискусія, яка переросла у штовханину. На місці працювали поліцейські. За їхніми підрахунками, на мітинг вийшли майже 70 людей.

ed02d37a77ec43d6 scaled

Станом на 14:00 акція протесту триває. Її учасники увімкнули на подвір‘ї церкви Гімн України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено