Івано-Франківськ

Загроза з Білорусі: танки прямують до кордону з Польщею та Литвою

У Білорусі 14 грудня, у другий день раптової перевірки боєготовності, на полігон "Гозький" у Гродненському районі перекидають танки.

2789767

Підрозділ було піднято по тривозі о 3:00 (за мінським часом). Про це повідомила моніторингова група “Беларускі Гаюн” у Telegram.

Повідомляється, що підрозділи сил негайного реагування зі складу 11-ї та 19-ї механізованих бригад 14 грудня отримали завдання здійснити марш на білоруські полігони, зокрема, із подоланням водних перешкод.

Від 11-ї ОМБР до перевірки залучено дві танкові роти 7-го окремого танкового батальйону – це щонайменше 20 танків Т-72Б ЗС РБ.

1124858 1 w 590

“Підрозділи мають здійснити марш із пункту постійної дислокації на полігон “Гозький” у Гродненський район (з подоланням водної перешкоди, найімовірніше – у Лідському районі). Відомо, що підрозділ був піднятий по тривозі сьогодні о 3:00 (за мінським часом)”, – ідеться в повідомленні.

Інформації про переміщення підрозділів 19-ї ОМБР немає. Але відомо, що вони форсуватимуть річку Березина на переправі в Мінській області.

Крім того, повідомляється, що також вирішили залучити до так званої перевірки боєготовності:

  • 40-й окремий механізований батальйон 11-ї ОМБР,
  • 105-й окремий механізований батальйон 11-ї ОМБР,
  • Інженерно-саперний батальйон 11-ї ОМБР.

Про висування зазначених підрозділів із пункту постійної дислокації не повідомлялося.

Гродненська область на заході межує з Польщею, на півночі – з Литвою.

Читайте також на ПІК: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено