Івано-Франківськ

На Львівщині 8-річний хлопчик попросив у Миколая, щоб тата-військового посмертно визнали Героєм України

Незвичний лист до Миколая здивував дорослих, тож щоб допомогти втілити мрію сина, його мама зареєструвала петицію до президента.

На Львівщині 8-річний хлопчик попросив у Миколая, щоб тата-військового посмертно визнали Героєм України

На Львівщині 8-річний хлопчик попросив у святого Миколая, щоб його тата-військового, який загинув на війні, визнали Героєм України. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

Його батько, 33-річний Василь Кордюк, загинув під час визволення Херсонщини. До війни він працював автомеханіком.

“На війну він пішов добровільно, нікому не сказавши нічого, ні мені. Прийшов, забрав свій військовий квиток і пішов”, – пригадує дружина Ольга.

Жінка каже, що востаннє розмовляла з чоловіком 5 жовтня. Того дня вони їхали на завдання, розповідають побратими Василя. У бронеавтомобіль поцілив танк, троє військових загинули одразу. Василь вижив і допомагав пораненим вибратися з охопленої полум’ям машини, але з-під щільного ворожого обстрілу сам Василь не врятувався.

“Вони погрузилися в інший “Козак”, проїхали буквально метрів 200, де в них влучив також ворожий снаряд, вони всі вискочили з нього, евакуювалися і буквально через секунд 40, через хвилину – був вже другий приліт, де, зі слів, Василь загинув від ворожого уламка”, – розповідає побратим.

Тіло чоловіка знайшли лише через місяць після загибелі 0 у день звільнення Херсона. Лист із бажаннями восьмирічний Дмитрик запаковує у конверт та кладе на підвіконня. Він вірить, що бажання збудеться – війна закінчиться, і до речей батька додасться орден “Золота зірка”.

Підтримали петицію 4 тисячі людей, а потрібно 25 тисяч голосів, щоб її розглянули.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено