Івано-Франківськ

У США розповіли, як санкції впливають на російську економіку

Вашингтон вважає, що у найближчі роки економіка РФ скоротиться щонайменш на 16%, а до 2030 року - на 20%.

929ab64 gettyimages 1243282024

Санкції вже мають суттєвий вплив на російську економіку і Кремль відчуває нестачу коштів на ведення війни, інформує Вашингтон.

Про це розповів координатор із санкційної політики Держдепу США Джеймс О’Браєн, пише ПІК з посиланням на “Європейську правду”.

За його словами, із 630 млрд доларів російських коштів на банківських рахунках, 300 млрд заморожені і Росія витрачає решту.

“Ми вважаємо, що Росія витратила понад 80 млрд лише у перші місяці цієї війни. І, на додачу, можна бачити скорочення у бюджеті. Вони нещодавно втратили свій найцінніший ресурс – можливо до 900 тисяч росіян виїхали з країни через мобілізацію, санкції і війну”, – зазначив О’Браєн.

Також США вважають, що Росії набагато важче виробляти всередині країни все необхідне для ведення війни, як і імпортувати цю продукцію.

“Хоча вони трохи заробляють з продажу нафти, газу та добрив, вони не можуть купити багато чого необхідного для сучасного ведення війни. Так, станом на вересень імпорт напівпровідників впав на 70%”, – розповів О’Браєн.

О’Браєн додав, що у Кремлі шукають способи обходити санкції через інші країни, купуючи товари подвійного призначення, та попередив, що США не будуть толерувати сприяння у цьому.

“Наш сигнал дуже чіткий: якщо будь-яка компанія надає Росії підтримку у тому, щоб обходити санкції, вона сама підставляється під санкції. Ми доносимо цей сигнал до бізнесу не лише у партнерських країнах, але й у Китаї, Туреччині, Індії та інших”, – сказав він.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено