Івано-Франківськ

Воєнний стиль: у Миколаєві створили ялинку з маскувальних сіток (ФОТО)

Новорічне дерево замінить пам'ятник Святому Миколаю.

c5f0a366a29753d8 scaled

У Миколаєві цьогорічна ялинка буде у воєнному стилі. Споруду у центрі міста покрили маскувальною сіткою та ілюмінацією.

Скульптуру покровителя міста Святого Миколая ще в жовтні закрили від обстрілів мішками з піском. Напередодні свят захисну конструкцію покрили шістьма маскувальними сітками, які виготовляли волонтери, передає ПІК з посилання на Суспільне.

“Ялинка буде складатися із шести секцій, кожна секція у висоту — 6 метрів, в ширину — 2,5 метри. Потім буде демонтаж, буде розгортатися кожна “пелюстка”, ми так назвали, зверху донизу, і стягуватися стяжками. Після цього ялинка буде прикрашена кульками та гірляндами. Діти зможуть насолоджуватися новорічними святами”, — розповіла організаторка виробництва Наталія Куличковська.

Виготовлення покриття для незвичної ялинки — замовлення від обласної військової адміністрації. Виготовляли стіки в імпровізованому швацькому цеху волонтери, що шиють для військових Збройних сил України.

2211053060cad690 scaled

“Оскільки в цьому році в нас не запланований Новий рік, але наші діти тут ні до чого, ми вирішили зробити сюрприз і все ж таки в місті буде ялинка, але фронтова. Я думаю, наші діти зрозуміють ситуацію, а батьки будуть раді, що буде місце, куди можна привести дітей”, — говорить Наталія Куличковська.

Ялинку у воєнному стилі вирішили прикрасити ілюмінацією, розповідає начальник міського управління культури Юрій Любаров.

“Сенс не в тому, що ми побачимо, сенс в тому, що ми відчуємо. Це такий проєкт, наші колеги таку назву придумали — “Ялинка незламних”. Які часи, така і ялинка. Тут захисна споруда навколо Святого Миколая, і навколо цієї захисної споруди ще одна захисна споруда зараз відбудовується. Це буде такий символ миколаївського Нового року, Різдва цього року”, — розповів Юрій Любаров.

ac493aeb2e7fac6a scaled

Раніше мер міста Олександр Сєнкевич повідомив, що цього року традиційної ялини на Соборній площі не буде, але миколаївців все одно не залишили без символу Нового року та Різдва.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено