Івано-Франківськ

Франківська єпархія УПЦ (МП) звинуватила поліцію у бездіяльності (ВІДЕО)

Івано-Франківська єпархія звернулася до президента України Володимира Зеленського, мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа та до керівників СБУ.

111 2 scaled

Як вже розповідала ПІК, 11 грудня 2022 року в Івано-Франківську відбулася акція протесту біля храму УПЦ МП на вулиці Довженка.

На власній сторінці у соцмережі Православне Прикарпаття представники називають події, які мали місце у кафедральний собор Різдва Христового, «зривом богослужіння групою неповнолітніх осіб разом з молодиками спортивної статури під керівництвом невідомих людей у масках».

«Викрикували непристойні слова у храмі Господньому, влаштували штовханину та бійку, розбризкували невідому речовину, намагались зірвати представлення нового керуючого Івано-Франківською єпархією єпископа Никити (Сторожука). Автомобілям, що були припарковані на території собору радикали  спустили колеса, щоб перешкодити пересуванню духовенства та прихожан», – йдеться у дописі.

Зрештою, Івано-Франківська єпархія звернулася до президента України Володимира Зеленського, мера Івано-Франківська Руслана Марцинківа та до керівників СБУ з проханням «зупинити утискики православних християн Франківщини та надати вільно сповідувати віру, що гарантує Конституція України».

hubsan 211 scaled

Нагадаємо, у Франківської єпархії УПЦ МП новий очільник.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено