Івано-Франківськ

Франківців кличуть на благодійну виставку картин трирічного Ільяса Мудрака

Картини презентує особливий 3-річний Ільяс Мудрак.

IMG 20221223 190019 scaled

Франківців запрошують на відкриття благодійної виставки живопису трирічного Ільяса Мудрака “Я говорю барвами”. Відкриття виставки – 24 грудня о 15.00 в Мистецькому просторі Ваґабундо. Триватиме вона до 31 грудня.

На виставці будуть представлені абстрактні картини із цікавою історією.

Автором робіт є надзвичайна дитина – Ільяс Мудрак віком лише 3 роки 10 місяців. Дитина має особливості в розвитку – в нього аутизм.

Хлопчик відрізняється від своїх однолітків. Він не висловлюється словами, не складає речень, але бере пензлі та фарби і на полотні розквітають його почуття та емоції. 

В абстрактних формах на полотні поєднуються розмаїття барв. Кожна робота дитини відчувається емоційно. І переважно це позитивні емоції.

“Перші малюнки Ільяс намалював у 1.9 ,вони були яскраві і барвисті. Я побачила, що виходить щось цікаве, купила професійні акрилові фарби та полотна і весь його яскравий внутрішній світ почав з’являтись на полотні. Малює син у стилі фовізм/абстракція. Кожен в малюнках побачить щось своє”, – розповідає мама хлопчика.

IMG 20221223 190243 scaled

До війни сім’я проживала у Білій Церкві, з початком війни перебралися у Рогатин.

Згодом мати дитини розмістила фото деяких з його робіт в інстаграмі і на фейсбуці. І це викликало інтерес та схвальну критику психологів та митців. 

Виручені кошти з картин, які вдалося продати, віддали для потреб ЗСУ Бурштинської громади.

Цього разу також виручені кошти з продажу картин будуть перераховані ЗСУ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено