Івано-Франківськ

Прем’єрка Італії закликала вимикати світло, щоб відчути, як живуть українці

Вона попросила всіх італійців вимикати на одну годину на день усю електроенергію.

63566930bc3c8

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні закликала італійців вимкнути світло на одну годину, щоб зрозуміти скрутне становище українців, які борються з перебоями в подачі електроенергії в умовах безперервних обстрілів з боку Росії.

Про це повідомляє Ansa, пише ПІК з посиланням на “Європейську правду”.

“У всіх культурах це момент перемоги світла над темрявою, але замість цього Україна майже всі дні живе без електрики. Щоб зрозуміти, що відчувають українці, я б попросила всіх італійців вимикати на одну годину на день усю енергію, яку вони мають, щоб зрозуміти, що значить, коли люди захищають свободу і любов до країни”, – сказала Мелоні, виступаючи на Конференції послів Італії у світі.

Вона також сказала послам, що було помилкою занадто сильно залежати від США в питаннях безпеки.

“Ми усвідомили надмірну залежність, стратегічну помилку з точки зору суверенітету, яку ви робите, відмовляючись від певних ланцюжків, енергетичну залежність від Росії, і ми, ймовірно, усвідомлюємо надмірну залежність від США з точки зору безпеки. І ми усвідомлюємо, що було б нерозумно виходити із залежності від Росії, віддаючи перевагу залежності від Китаю. Ще одна помилка, яку ми ризикуємо зробити”, – додала Мелоні.

Раніше Мелоні заявила, що хотіла б здійснити візит до України на початку 2023 року.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено