Івано-Франківськ

Як підготувати бойлер до зими

Виконуючи маніпуляції з бойлером, слід діяти послідовно.

Водонагрівачі — найпростіші за своєю конструкцією пристрої, які використовують в приватних будинках і квартирах. Вони забезпечують цілодобову безперебійну подачу гарячої води та не вимагають регулярного складного догляду. Однак перед настанням зими бойлери, встановлені на дачах і в приватних будинках, потребують особливої уваги та проведення обов’язкових маніпуляцій.

should I turn my boiler off

Потужні та надійні бойлери слід вибирати у магазинах, яким довіряєте. Широкий асортимент такого товару є в каталогах Eldorado.ua. Тут можна отримати консультацію та підібрати найкраще обладнання і побутову техніку для дому за вигідними цінами.

Для чого вимикати водонагрівач взимку

Безперебійна подача гарячої води дозволяє забезпечити комфортні умови проживання. З цієї причини багато споживачів вирішують купити водонагрівачі. Однак при експлуатації такої техніки слід стежити за умовами, в яких вона працює — від цього залежить термін її експлуатації та потреба в додатковому обслуговуванні.

Наприклад, бойлер у квартирі завжди підключений до мережі — гаряча вода використовується постійно. Водонагрівачі на дачах за певних обставин слід відключати. Наприклад, до початку зими, якщо техніка встановлена в неопалюваному приміщенні. За мінусових температур вода в баку почне замерзати, збільшуватиметься в обсягах. Це може призвести не тільки до серйозних поломок техніки, а й до повного виходу з ладу.

Як правильно звільнити бойлер від води

Цей процес може відрізнятися залежно від моделі пристрою. Але стандартна процедура складається з кількох простих дій. Доведеться:

  • від’єднати техніку від джерела живлення;
  • залишити водонагрівач вимкненим, щоб рідина охолола;
  • зняти всі трубки для подачі води та спорожнити бак.

Дуже важливо враховувати, що при першому увімкненні після перерви в роботі пристрій необхідно обов’язково наповнити водою. Недотримання техніки безпеки загрожує серйозними наслідками. Найнебезпечніший з них — спалах водонагрівача та виникнення пожежі.

boil

Очищення бака від накипу

Систематичне чищення бойлера є необхідністю. Частоту таких маніпуляцій визначають залежно від якості води, що використовується. Але робити це потрібно не рідше, аніж раз на п’ять років. Також чистити бойлер рекомендують щоразу, коли спускають воду на період зимівлі. Доведеться:

  • повністю знеструмити водонагрівач;
  • зняти гайку, за допомогою якої кріпиться ТЕН;
  • злегка розгойдуючи нагрівальний елемент з боку в бік, забрати залишок води з бака;
  • зняти ТЕН;
  • прибрати весь накопичений бруд і накип із внутрішньої частини бойлера;
  • впустити невелику кількість води через відсікаючий вентиль;
  • промити техніку;
  • зібрати бойлер.

Виконуючи маніпуляції з бойлером, слід діяти послідовно. Важливо не забути відключити техніку від електромережі. При необхідності можна також замінити нагрівальний елемент. Потім правильно зібрати пристрій, щоб уникнути виникнення аварійних ситуацій.

ПРОМО
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено