Івано-Франківськ

Як правильно доглядати за куртками із різних матеріалів

Ці прості рекомендації суттєво продовжать термін служби верхнього одягу.

1504

Верхній одяг вимагає специфічного догляду. Однак більшість людей гадки не мають, як краще прибирати плями та забруднення, аби не зіпсувати річ. А головне — чи можна зробити це в домашніх умовах або ліпше віддати куртку в хімчистку. Спробуємо з’ясувати докладніше.

Основні правила догляду за куртками

Незалежно від матеріалу виготовлення, важливо дотримуватись рекомендацій виробника. На етикетках фірмового верхнього одягу, як-от брендова жіноча куртка, вказані підказки, які спрощують догляд. Аби після прання речі зберегли форму, не втратили яскравість кольору та відповідали вихідним характеристикам, потрібно пам’ятати кілька правил:

  • прання має бути делікатним, без застосування сильного механічного впливу;
  • у разі ручного прання пральний порошок має повністю розчинитись у воді;
  • не можна використовувати неперевірені мийні засоби сумнівного виробництва;
  • сушити вироби потрібно в приміщенні, що добре провітрюється.

Ці прості рекомендації суттєво продовжать термін служби верхнього одягу.

rus pm KURTKA GUESS USA Gusa Tinted Sherpa Jacket M2BN01D4S10 F9JA 1050936 1

Зважаємо на матеріал виготовлення

Насамперед необхідно визначити склад тканини та вид утеплювача. Більшість курток, представлених на ринку мас-маркету, виготовляються з поліестеру, натуральної чи штучної шкіри, замші. Як наповнювач зазвичай використовують пух/перо, синтепон, тинсулейт та інші синтетичні матеріали.

  1. Пуховики перуть на делікатному режимі. Аби пух не збився під час прання в грудки, всередину барабана кладуть кілька тенісних м’ячиків. У процесі сушіння потрібно періодично струшувати та перевертати виріб, щоб надати йому початковий об’єм.
  2. Замшеві куртки краще не доводити «‎до межі» суттєвих забруднень. У продажу є безліч професійних спреїв, якими можна обробляти замшу. На поверхні тканини створюється захисний шар, що перешкоджає потраплянню вологи та забруднень усередину волокон. Для ручного чищення можна використовувати мильний розчин.
  3. Шкіряні куртки не можна прати у пральних машинах. Незначні забруднення легко видаляються серветками зі спеціальним просоченням. В інших випадках шкіру обробляють м’якою губкою, змоченою в мильному розчині, а потім просочують гліцерином або рициновою олією.
  4. Моделі зі шкірозамінника варто прати спеціальними мийними засобами, призначеними для таких речей. На етикетці може бути зазначено, що виріб дозволяється прати у машинках-автомат.
  5. Поліестерові куртки найневибагливіші у догляді. Їх можна завантажувати в машинки-автомат, прати вручну або очищувати щітками. Вони швидко сохнуть, не втрачають об’єм та колір, зберігають форму.

Користуйтеся рекомендаціями, вказаними в інструкціях з догляду за верхнім одягом. Тоді ваші речі матимуть вигляд щойно придбаних в магазині.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено