Івано-Франківськ

На Тернопільщині відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб (ФОТО)

Облаштували його за ініціативи та тісної співпраці з Генеральним консульством Чеської Республіки в Україні та чеського уряду.

malashivtsi 28 12 2022r 16 scaled

Перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Тернопільській громаді відкрили у селі Малашівці,

Про це інформує Тернопільська міська рада, передає ПІК.

«Облаштоване модульне містечко ми будемо пропонувати для проживання переселенцям, які приїжджають до нас з інших населених пунктів. Для цього, відповідно до Постанови Кабінету міністрів України, формується черга людей, які потребують покращення житлових умов.  Щиро дякуємо за допомогу нашим чеським партнерам, зокрема, Генеральному консулу Чехії та чеському уряду, які погодились допомогти та реалізувати будівництво цих будинків та передачу їх для нашого міста», – зазначив міський голова Сергій Надал

Міська рада здійснила впорядкування території, облаштувала під’їзди, лавки, смітники, провела освітлення, водопостачання та систему каналізації. Додатково закупили генератори, які будуть працювати у містечку у випадку відсутності електроенергії для того, щоб забезпечити людей світлом.

malashivtsi 28 12 2022r 28 scaled

Як зазначає заступник Генерального консула Чеської Республіки у Львові Владімір Кадлец, реалізація ініціативи розпочалась ще у вересні. Модульні будиночки розробила та виготовила за європейськими технологіями чеська компанія. У будинках є все необхідне для тимчасового проживання ВПО.

«Чеський уряд ініціював цей проєкт, щоб допомогти українським внутрішньо переміщеним особам. На цій локації розміщено три модульні будиночки. У кожному з будинків є по чотири кімнати, де можуть проживати по дві особи. У двох будинках є ванна та душ, в іншому – кухня та місце, де можна прати та сушити одяг», – зазначає Владімір Кадлец.

malashivtsi 28 12 2022r 27 scaled

Нагадаємо, у вересні цього року між міською радою та чеською стороною було підписано Меморандум, мета якого – допомогти з житлом внутрішньо переміщеним особам, які вимушено покинули свої домівки через війну.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено