Івано-Франківськ

Україна планує розробити бойові безпілотники, щоб збивати дрони росії, — Федоров

В майбутньому Україна проводитиме "більше місій з ударними безпілотниками".

151474631 2336652153145302 2418442635457819199 n scaled

Україна закупила близько 1400 безпілотників, переважно для розвідки, а також планує розробити бойові моделі дронів, здатні атакувати безпілотники, які Росія використовує під час свого вторгнення.

Про це заявив віцепрем’єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Assosiated Press, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Наступний етап, коли ми більш-менш забезпечені розвідувальними безпілотниками, — це ударні безпілотники. Це як вибухові дрони, так і дрони, які літають на відстань від трьох до 10 кілометрів і вражають цілі”, — сказав Федоров.

За його словами, в майбутньому Україна проводитиме “більше місій з ударними безпілотниками”.

“Ми говоримо про дрони, БПЛА, які ми розробляємо в Україні. В будь-якому разі, це буде наступний крок у розвитку технологій”, – сказав він.

Міністр також додав,  що Україна закупила дрони типу “Fly Eye” — невеликий безпілотний літальний апарат, який використовують для розвідки та спостереження за полем бою.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що починаючи з вересня українська протиповітряна оборона знищила понад 420 російських ракет та 430 дронів-камікадзе.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено