Івано-Франківськ

За час війни Уряд виділив на сектор безпеки й оборони понад 1,2 трлн грн, – Шмигаль

Наступного року, як і цьогоріч, розбудова сильної армії буде головним завданням Уряду.
photo 2022 12 30 18 28 33 scaled

У п’ятницю, 30 грудня, у столиці України відбулося останнє чергове засідання Уряду цього року.

«За час повномасштабної війни уряд виділив на сектор безпеки та оборони більш ніж 1,2 трильйона. Ми суттєво підвищили виплати всім військовим. Більше 250 млрд грн було на закупівлю та модернізацію зброї та техніки, яка ефективно нищить ворога», – сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час засідання.

Шмигаль також назвав розбудову сильної армії головним завданням уряду у наступному році

«Наступного року, як і цьогоріч, розбудова сильної армії буде головним завданням уряду. Ресурси, які ми витратили у 2022-му і заклали в бюджет на 2023-й рік, чітко це демонструють», – підкреслив Шмигаль.

За його словами, цього ж року вдалося створити й активно працюють нові механізми безпекової підтримки України, серед яких ключове місце посів формат «Рамштайн», що об’єднав 50 країн.

Укладено низку довгострокових контрактів для виробництва зброї для України, які будуть профінансовані урядами США, Німеччини, Данії, Великої Британії, Нідерландів, Норвегії та інших наших країн-партнерів упродовж наступних 2-3 років. Україна продовжує активне виробництво власного озброєння, сказав Шмигаль.

Ми подали заявку на вступ до НАТО. Впроваджуємо найкращі стандарти Альянсу в логістиці, плануванні та підзвітності”, – нагадав глава уряду.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено