Івано-Франківськ

Зігріваючі мазі: коли і як використовувати

Дешевими та ефективними лікарськими препаратами, які борються з багатьма захворюваннями, є зігрівальні мазі.

Зігріваючі мазі широко використовуються у медицині, що не дивно, оскільки вони є досить ефективними лікарськими засобами.

Ці медикаменти переважно використовуються для розігріву м’язів, фізіологічних рідин в організмі людини, глибокого проникнення в клітини. Для досягнення необхідного терапевтичного ефекту до складу мазей включають як рослинні, так і тваринні компоненти, а інколи навіть синтетичні хімічні речовини.

GHNxm4WPOmVFInxCU9T-UBeZwZBDN8qx4dL8A1BAbCr1sUkBXr6oVF_80AuTLxRnvBmz4jkLXVM5lPvRsdZo3oWnqlojc8C9A3OQppWvBOgokiR6mFKtxP1H0XYcT9m3SA7xmsgR_SUXrv6cs2K5J2dDQCckDpsl78a9O5eGsqwspyVOAlTksaKgcplScA

Як діють ці ліки

Активні речовини, що входять до складу мазей, після взаємодії з епідермісом збуджують нервові закінчення, які знаходяться на тій ділянці шкіри, куди нанесено мазь. В епідермісі посилюється кровообіг, що сприяє активізації процесів метаболізму. При цьому м’язові тканини активно виділяють тепло, за рахунок чого й забезпечується лікувальна зігріваюча дія. Важливою перевагою медикаментів є сильна сприятлива дія навіть недорогого засобу. Аптека Доброго Дня дозволить підібрати зігріваючі мазі за доступною ціною.

Гіперемируючі медикаменти поділяються на:

  • м’язові;
  • суглобові;
  • протизастудні.

Кожна група має свій склад і активні речовини, які забезпечують необхідний ефект при певній патології.

Склад лікарських засобів

Мазі можуть містити тваринний жир (наприклад, борсучий), який і надає медикаменту зігрівальних властивостей. Ментол, екстракт червоного перцю, камфора та терпентинове масло — подразнюючі компоненти препаратів. Ментол також має протизапальну, знеболювальну та антисептичну дію. Евкаліптова олія має противірусний, жарознижувальний та імуномодулюючий ефект. Олія соснової хвої має антибактеріальну, противірусну та заспокійливу дію.

Показання

Лікарський засіб з ефектом зігрівання використовується при хронічному больовому синдромі (артриті, артрозі, остеохондрозі, травмах, розтягах та забитих місцях). За допомогою зігрівального засобу можна попередити травми у спортсменів, якщо за годину-дві перед тренуванням розтирати ним м’язи і суглоби. Це знижує ймовірність появи болю, крепатури, розтягування зв’язок та м’язів. Крім того, такі ліки дозволяють запобігати застуді при переохолодженнях, прискорюють одужання при грипі та ГРВІ.

Протипоказання

Не слід використовувати ліки цієї групи при болях, спричинених нещодавньою травмою. Компоненти препарату, що входять до його складу, можуть збільшувати зону ураження, посилювати запальний процес. Також не варто використовувати мазі за наявності дерматитів, алергій на речовини, що входять до її складу.

Як використовувати зігріваючі мазі

При переохолодженнях. Якщо ви потрапили під дощ або замерзли під час вечірньої прогулянки, необхідно якнайшвидше розтерти засобом ступні, кисті рук, груди, а потім одягти теплий одяг. Таке відновлення теплообміну дозволить активувати захисний потенціал організму та запобігти застуді.

Щоб прискорити процеси одужання після хвороби, необхідно наносити мазь на спеціальні рефлексогенні ділянки тіла. Засіб покращить кровотік, що дозволить забезпечити постачання корисних речовин та вивести токсини.

Пам’ятайте, що мазь можна наносити лише на чисту суху шкіру без пошкоджень та запалення. Нанесіть спочатку мазь на невелику ділянку шкіри, щоб переконатися, що препарат не спричиняє алергію.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено