Івано-Франківськ

На Франківщині можливі аварійні вимкнення електроенергії, через обриви ліній електропередач

Найбільше вимкнень протягом доби зафіксовано в гірських регіонах області, Калущині, Рожнятівщині, Верховинщині, Косівщині.

FB IMG 1672912049699 scaled

На Прикарпатті панує сильний вітер, який обламує гілля та повалює дерева. Станом на 11:00 у зв’язку із негодою на території області фіксуються аварії на лініях, що призводять до вимкнень. Ці вимкнення не є плановими та не пов’язані із графіками, про це повідомили в Прикарпаттяобленерго, пише ПІК.

“Найбільше вимкнень протягом доби зафіксовано в гірських регіонах області, Калущині, Рожнятівщині, Верховинщині, Косівщині. Поодинокі вимкнення є і на решті території області. Рекордною є кількість повідомлень про обриви проводів на лінії, тому будьте дуже обережними поруч із енергообладнанням. Бригади уже працюють на місцях аварій!”, – йдеться у повідомленні.

В обленерго просять мешканців та представників бізнесу Прикарпаття телефонувати на кол-центр компанії виключно через виявлення обірваних проводів та інших небезпечних ситуацій в мережах. Це допоможе вберегти життя людей та тварин.

“Обриви проводів на лініях під напругою загрожують життю мешканців! Якщо про ці ситуації не знають у колцентрі, диспетчери не можуть знеструмити небезпечну ділянку, що загрожує нещасними випадками через ураження струмом. Удар струмом може призвести до смертельних випадків”, – йдеться у повідомленні.

Змін у застосуванні графіків наразі немає. Усі відхилення від них – це аварійні ситуації.

Важливо! Помітивши обірваний провід, не наближайтесь до нього ближче, ніж на 8 метрів та за можливості обгородіть ділянку навколо місця аварії в радіусі 8-10 метрів, щоб попередити інших. Не намагайтесь усунути проблему самостійно – дочекайтесь приїзду фахівців. Бережіть себе.

З графіком вимкнення електроенергії на п’яте грудня можна ознайомитися – тут. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено