Івано-Франківськ

росія продовжує перекидати свої війська з Білорусі на схід України, – Держприкордонслужба

На зміну цим підрозділам до Білорусі прибувають нові сили, які братимуть участь у військових навчаннях.

630 360 1668461240 442

У Білорусі поки не фіксують переміщення російської техніки та особового складу до українського кордону. Проте РФ продовжує перекидати свої війська з Білорусі на схід України.

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише ПІК з посиланням на ТСН.

“Відбувається перекидання чергових сил РФ на територію Білорусі. Зараз вони анонсують їх навчання авіаційної компоненти. В той же час, ті російські сили, які перебували до цього на території Білорусі і проходили підготовку, Росія потроху перекидає на схід нашої країни, щоб посилити своє угрупування”, – сказав Демченко.

За його словами, Росія та Білорусь постійно проводять свої спільні військові навчання, нагнітаючи таким чином ситуацію. Таким чином ворог намгається скувати значну частину українських сил на північному кордоні та не допустити перекидання на інші напрямки.

Водночас, в ДПСУ певні, що поки сил ворога у Білорусі, які могли б повторити минулорічне вторгнення з півночі, недостатньо.

“Наразі сил та засобів, створення такого ударного угрупування, яке могло б здійснити повторне вторгнення прямо зараз, не відмічає ні ДПСУ, ні підрозділи розвідки”, – підсумував Демченко.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено