Івано-Франківськ

Канада закупить для України зенітно-ракетний комплекс NASAMS

Надання цього ЗРК буде першою канадською допомогою системами ППО для України.

Канада закупить для України зенітно-ракетний комплекс NASAMS

Міністр національної оборони Канади Аніта Ананд анонсувала купівлю у Сполучених Штатів зенітно-ракетного комплексу NASAMS та боєприпасів для нього з подальшою передачею Україні. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України, пише ПІК.

«Ми вже виділили понад 1 мільярд доларів США на військову допомогу Україні, і сьогодні ми йдемо далі із першим наданням системи протиповітряної оборони для Україні. Канада продовжуватиме співпрацювати зі Сполученими Штатами, а також з іншими членами Альянсу та партнерами, щоб вирішити оборонні пріоритети України в короткостроковій та довгостроковій перспективі, включно з високопродуктивними засобами, таким як NASAMS», – зазначила пані Аніта Ананд, Міністр національної оборони Канади.

Ця допомога на суму приблизно в 406 мільйонів доларів США, базується на додатковій військовій допомозі України на 500 мільйонів доларів США, про яку прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив 14 листопада 2022 року.

Вона заснована на постійній військовій підтримці Канади Україні, включаючи навчальну місію – операцію UNIFIER, передачу бронетехніки, артилерії, безпілотників і зимового одягу, а також постійної роботи Королівських ВПС Канади з транспортування військової допомоги наданої Канадою, членами Альянсу та партнерами, що направляється в Україну.

Канада закупить для України зенітно-ракетний комплекс NASAMS

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено