Івано-Франківськ

Арестович заявив, що у багатоповерхівку в Дніпрі влучила збита ППО ракета: реакція ЗСУ та мера міста

Радник Банкової вважає, що російська ракета влучила у житловий будинок унаслідок збиття силами ППО.

42a940a7fc89eec1797b036659de09ef w1280 scaled

Радник Офісу президента Олексій Арестович ввечері 14 січня заявив, що ракета, яка летіла над Дніпром, була збита силами протиповітряної оборони та вибухнула при падінні на під’їзд багатоповерхівки.

Її збили, вона (ракета — ред.) впала на під’їзд. Вона підірвалася, коли впала. Крім того, там проблема з їдким димом. Це правильна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження”, — сказав Арестович.

Ці слова одразу ж почали поширювати російські пропагандисти попри те, що позиція Арестовича не є офіційною позицією України.

photo 2023 01 15 00 05 59 scaled

Чи не першим відреагував на скандальне “припущення” Арестовича полковник Збройних сил України Анатолій Штефан:

Вся рашн-пропаганден щиро апладує одному з радників та спікерів, який просто втратив землю під ногами. І як ми зараз виглядаємо перед світовою спільнотою? Просто браво. Загрався Олексій і вже давно“, – прокоментував полковник.

Згодом мер міста Дніпро Борис Філатов, написав свою позицію з приводу заяви радника Офісу президента: ”

photo 2023 01 14 23 54 39 scaled

Згодом Арестович оприлюднив пост, у якому не заперечив сказане раніше. Водночас він додав, що «ніхто не звинуватить Україну» у вибуху в Дніпрі, «тому що розумні люди вміють прочитувати причинно-наслідкові зв’язки»,йдеться у його повідомленні.

Однак у Повітряних силах зазначили, що одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у Дніпрі.

«У Збройних cилах України немає вогневих засобів, здатних збивати такий тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна — не збита засобами протиповітряної оборони», — йдеться у повідомленні.

Там додали, що лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати зазначені повітряні цілі.

«Будь ласка, звертайте увагу на офіційні заяви представників Повітряних Сил,МО,ГШ, видів та родівЗСУкраїни й перевіряйте будь-які “гучні” повідомлення, які тиражуються з інших джерел», — наголосили у Повітряних силах.

photo 2023 01 15 02 40 11 scaled

Додамо, що станом на 07:30 15 січня у Дніпрі на місці російського влучання у житловий багатоквартирний будинок врятовано 38 людей, в тому числі шестеро дітей.

Кількість загиблих зросла до 18 людей, з них одна дитина. Поранено 73 людини, в тому числі 14 дітей, повідомив очільник Дніпропетровської ОВА

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено