Івано-Франківськ

Голова розвідки США таємно відвідав Київ: що розповів Зеленському

За інформацією джерела, Бернс поділився своїми очікуваннями щодо подальших військових планів РФ.

211645 William Joseph Burns CIA scaled

Директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки Вільям Бернс таємно прибув Україну наприкінці минулого тижня.

Посадовець відвідав Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, пише The Washington Post із посиланням на джерела.

Як пише видання, метою приїзду Бернса в Україну було поінформувати Зеленського про свої очікування щодо військових планів РФ на найближчі тижні та місяці, повідомляє ПІК із посиланням на Gazeta.ua.

За даними джерел, Зеленський і представники української розвідки обговорювали, як довго Україна може розраховувати на продовження допомоги з боку США і Заходу після того, як республіканці отримали більшість у Палаті представників Конгресу.

Бернс наголосив на “гостроті моменту” на полі бою і визнав, що в якийсь момент допомогу буде важче отримати, сказали джерела.

У Зеленського та його помічників (після останньої зустрічі з Бернсом, – ред.) склалося враження, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена (президента США Джо Байдена, – ред.) залишається сильною, і 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить щонайменше до липня або серпня“, – пише видання.

За даними джерел, зараз Київ менш упевнений у перспективі ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакета додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube таTelegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено