Івано-Франківськ

Фільм “Щедрик” у Франківську збирає аншлаги! (ФОТО)

Касові збори двох вікендів прокату фільму «Щедрик» режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко становлять 3 562 641 грн.
Фільм "Щедрик" зібрав рекордну суму за два вікенди

Кінострічка збирає повні глядацькі зали

У франківських кінотеатрах з успіхом та аншлагами йде показ  фільму «Щедрик». Це актуальна українська історична драма, яку зняла Олеся Моргунець-Ісаєнко за сценарієм Ксенії Заставської. Фільм вийшов у прокат і його прем’єра в Україні відбулася лише 5 січня, а він вже набув великої популярності серед глядацької аудиторії, пише ПІК

Вечір п’ятниці у татрі кіно “Люм’єр” також видався велелюдним, бо організатори показу Первинна профспілкова організація НПЕУ АТ “Прикарпаттяобленерго”, яку представляла голова профспілки Ольга Тишко і відомий проект  #культхвиля, яким керує Лариса Мончак провели благодійну акцію по збору коштів на потреби 114-ої бригади тактичної авіації та запросили на перегляд і зустріч з глядачами 50-ть військових авіаторів цієї бригади.

Фільм "Щедрик"

Організатори показу Лариса Мончак та Ольга Тишко з військовими Євгеном і Романом

Фільм "Щедрик"

Перед показом

У стрічці розповідається про життя трьох родин різних національностей: українців, поляків та євреїв, об’єднаних спільною бідою — війною.

Фільм "Щедрик" зібрав рекордну суму за два вікенди

Кадри з фільму

У центрі уваги діти цих родин. Вони мешкають у місті Станиславові (нинішньому — Івано-Франківську)  в одному будинку. Всю війну вони живуть, як одна родина, співають пісень та чекають на визволення.  А одна з дівчаток прагне примирити світ чарівливою мелодією українського «Щедрика».

Фільм "Щедрик" зібрав рекордну суму за два вікенди

Головні герої фільму – діти

1 12 scaled

Крізь усі післявоєнні поневіряння  дівчата не втрачають своєї національної ідентичності. Їх долі назавжди поєднала музика «Щедрика» Миколи Леонтовича навіть через десятиліття  суцільного мороку німецького та радянського поневолення.

Фільм "Щедрик" зібрав рекордну суму за два вікенди

Всій стрічці притаманна атмосфера життя в окупації

9a414917 14467f39962d36a9c2c291d3fe83860f scaled

Після показу відбулася зустріч глядачів з істориком Петром Гаврилишиним, який добре знається на тому періоді життя Станіславова, про який йдеться у фільмі,  та активне обговорення побаченого.

Фільм "Щедрик"

Петро Гаврилишин, історик

326424446 533174641931399 5138471256712840185 n scaled

Також на зустрічі було озвучена сума, зібрана лише за один сеанс. Вона склала 17 210грн. Тут же було проведено розіграш лотереї і ті, хто виграв отримали в подарунок шеврони бригади та солодке частування.

Фільм "Щедрик"

Всі кошти підуть нашим військовим

Фільм "Щедрик"

Розіграш лотереї

Фільм "Щедрик"

Щасливий квиток

20230120 175511 scaled

Для довідки: світова прем’єра відбулася 4 березня 2022 року і фільм уже побачили в багатьох країнах світу: Польщі, Італії, Ізраїлі, на Американському континенті, а також у Нігерії.  Стрічку відзначили як найкрау на фестивалі Women’s International Film Festival Nigeria (WIFFEN)

З показу Руслана Гочіяєва-Шевчук

Фото автора та Олексія Бутчака

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено