Івано-Франківськ

Проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброю – інфографіка

Росія після невеликої паузи вирішила нагадати світу, що має ядерну зброю.

bez ymeny 1 9 640x360 1 1

Напередодні зустрічі «Рамштайн» Дмитро Медведєв знову повторив спірне твердження про те, що ядерна держава не може програти у звичайному конфлікті, інакше це може спровокувати початок ядерної війни.

Заява, як завжди, була спрямована на внутрішню аудиторію – щоб росіяни пишалися «потужністю» своєї країни. І, звісно, це спроба залякати західних союзників України напередодні надання оборонної допомоги.

Протягом повномасштабної війни російські політики неодноразово зверталися до цього «аргументу», докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Буденно погрожувати світові ядерною зброєю росія почала з літа. У червні депутат Європарламенту від Польщі Радослав Сікорський висловився, що Захід може подарувати Україні ядерні боєголовки, щоб захистити свою незалежність, раз Будапештський меморандум порушено.

У вересні ядерною зброєю західним країнам погрожував особисто володимир путін. Після оголошення мобілізації в росії президент заявив, що Захід «перейшов будь-яку межу в агресивній антиросійській політиці» – особливо путіна стривожили плани надати Україні далекобійне наступальне озброєння.

«У хід пішов і ядерний шантаж… Тим, хто дозволяє собі такі заяви щодо росії, хочу нагадати, що наша країна також має різні засоби ураження, а за окремими компонентами – і сучаснішими, ніж у країн НАТО. При загрозі територіальній цілісності нашої країни, для захисту росії та нашого народу ми, безумовно, використаємо всі наявні у нашому розпорядженні засоби. Це не блеф», – заявив путін.

Після путіна Сергій Лавров сказав, що російська ядерна доктрина поширюватиметься на анексовані території України.

У листопаді Медведєв заявив, що повернення Україною своїх територій означає «загрозу існування та розпад росії», а це, за його словами, привід для застосування 19 статті ядерної доктрини.

«І хто тоді планує ядерний конфлікт, дозвольте дізнатися? Що це, як не пряма провокація світової війни із застосуванням ядерної зброї? Давайте називати речі своїми іменами. Західні країни штовхають світ до світової війни. І лише повна та остаточна перемога росії є гарантією від світового конфлікту», – сказав він.

Ядерним ударом Великої Британії та Німеччині погрожував російський депутат держдуми Андрій Гурулєв. У вересні він заявив, що рф «нецікаво» застосовувати ядерну зброю проти України, тому що «нам там ще жити». Натомість, за його словами, потрібно вдарити по Берліну та Британії, щоб викликати хаос.

Після того, як Британія оголосила про постачання танків Challenger 2 Україні, Гурулєв сказав, що країну потрібно «знести з лиця землі».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено