Івано-Франківськ

Будівництво високошвидкісної залізниці з Польщі до Львова може зайняти до 5 років

Ще 2 роки знадобиться на розробку техніко-економічного обґрунтування.

zaliznichni perevezennya z riznoyu koliieyu

Будівництво високошвидкісної залізниці з Варшави до Львова в рамках проекту магістралі, що має поєднати Україну і Польщу, може тривати від 3 до 5 років.

Про це в коментарі ЦТС розповів директор Офісу з міжнародних проектів “Укрзалізниці” Володимир Шемаєв, пише ПІК.

“ТЕО займатиме до 2 років. Будівництво – 3-5 років до Львова. В залежності від опції (якщо перекладати існуючі колії – може бути значно скорочено терміни)”, – відзначив він.

1068

Щодо можливого маршруту майбутньої магістралі, то, за інформацією Шемаєва, по території Польщі це може бути напрямок Варшава-Люблін-Замосць і далі до Львова.

“Територією України, вірогідно, маршрут проходитиме через Рава-Руську. Подальший маршрут до Львова має бути визначений за результатами ТЕО”, – повідомив менеджер УЗ.

Нагадаємо, що напередодні Центральний комунікаційний порт Польщі (Centralny Port Komunikacyjny, CPK) та “Укрзалізниця” підписали меморандум про співпрацю, що передбачає більш тісне співробітництво у сфері будівництва нової залізничної інфраструктури, у тому числі високошвидкісної залізниці.

Меморандум вказує на необхідність будівництва високошвидкісної лінії за маршрутом Варшава-Львів-Київ з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено