Івано-Франківськ

ЗСУ повністю відійшли від міста Соледар

Сили Оборони покинули місто задля збереження життя особового складу.

128253127 gettyimages 1244938718

Збройні сили України повністю відійшли від населеного пункту Соледар Донецької області.

Про це ВВС News Україна повідомив речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає ПІК.

“Задля збереження життя особового складу Сили оборони відійшли від Соледару і закріпилися на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Оборонці Соледара створили справжній подвиг не зважаючи на перевагу ворога у 3-5 разів, потужно тримали свої позиції. Вони завдали ворогу величезні втрати в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора в двох чеченських війнах”, – повідомив ВВС News Україна Череватий.

За його словами, ЗСУ виконали основне завдання: не дали системно прорвати лінію фронту на Донецькому напрямку та увійти в тил, а потім рухатися на оперативний простір.

“Вибили максимально сили, насамперед живу силу особового складу, виснажили ворога”, – сказав він згодом “Суспільному”.

За словами Череватого, лінію фронту в Соледарі вирівняли: ні оточення, ні взяття в полон українських військових не було.

“Це війна. Кожен воєначальник ухвалює рішення з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на вбивство. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактику малих груп, щоб максимально виснажити ворога “, – зазначив Череватий.

Він додав, що РФ хоче привернути увагу до “маленького міста Соледар на тлі того, що раніше ворог зазнав суттєвих поразок на Київщині, під час харківської операції, лиманської та херсонської”

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено