Івано-Франківськ

Займала пів черевної порожнини: 12-річній дівчинці з Львівщини медики видалили велику пухлину

Живі дівчинки виріс раптово, буквально на очах.

327701301 5863102350435979 2965734672899484353 n

Медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру видалили у 12-річної дівчинки величезний утвір лівого яйника.

Разом із пухлиною довелось видалити і сам яйник, передає ПІК з посиланням на сторінку центру. 

Про пухлини та їх лікування у родині Надійки знають чимало. Рік тому у старшої сестрички дівчинки також виявили схожу патологію і успішно прооперували. А в грудні минулого року до гінекологів львівського “Охматдиту” звернулись уже із молодшою донькою – зі скаргами на різке збільшення живота.

“Живіт виріс раптово, буквально на очах. У ньому був ніби м’ячик. Надійка жартувала і говорила, що вона може перекочувати його як у футболі”, – розповіла мама юнки. Жодних інших симптомів у дівчинки не було.

Після обстеження та встановлення діагнозу Надійку скерували до нашого Центру, на спеціалізоване лікування.

“Утвір був досить великий, тому потрібно було негайне оперативне втручання після короткого дообстеження. Операція була комбінована, з використанням лапароскопічного та відкритого методу. Яйник із пухлиною довелось видалити, але інший яйник – без ураження і здоровий – збережено“, – розповів лікуючий лікар Надійки, завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, дитячий хірург Центру Андрій Кузик.

Медики очікують, що результати патогістологічного дослідження пухлини будуть позитивні. Тож після реабілітації у  фахівців-гінекологів Охматдиту, Надійка зможе у майбутньому стати щасливою мамою.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено