Івано-Франківськ

Канада надасть Україні чотири танки Leopard 2

Канада загалом має на озброєнні понад 80 таких танків.

KMW LEOPARD 2A5 01 scaled 1 scaled

Міністр оборони Канади Аніта Ананд заявила, що держава передасть Україні 4 сучасні танки Leopard 2 зі своїх складів.

Про це вона сказала під час пресконференції, повідомляє ПІК з посиланням на кореспондента Укрінформу.

За словами Ананд, Канада також надасть запасні деталі до танків та забезпечить навчання українських військових основам використання Leopard 2.

«У погодженні із нашими союзниками й партнерами ми надамо танки Leopard 2, деталі до них та навчання, реагуючи на терміновий запит України. Канада твердо підтримує Україну у її боротьбі за свободу та демократію», – сказала канадський урядовець.

В очолюваному нею відомстві уточнили, що українські танкісти проходитимуть навчання на території «третьої країни», куди будуть відряджені канадські інструктори. «Leopard 2 – видатний бойовий танк, який добре показав себе у збройних силах Канади. Передача танків Leopard 2 разом із допомогою від союзників та партнерів суттєво допоможе Збройним силам України у їхньому героїчному захисті незалежності держави, її суверенітету й територіальної цілісності», – наголосили у Міноборони.

2022 року Канада надала Україні прямої фінансової, військової, гуманітарної та іншої допомоги на майже 4 млрд дол США.

Міністр оборони Олексій Резніков подякував Канаді за рішення надати Україні танки Leopard 2. Про це він написав у Фейсбуці.

“Тільки 18 січня я обговорював наші ключові потреби з моєю канадською колегою та подругою Анітою Ананд у Києві, 20 січня — на Рамштайні 8. Сьогодні Аніта Ананд заявила про відправку Україні чотирьох своїх танків Leopard 2 німецького виробництва! Challengers, Abrams, Leopards! Наша танкова коаліція зростає”, – написав міністр оборони України.

Він зазначив, що українська армія матиме знаряддя для звільнення землі. Також Резніков висловив подяку міністру оборони Канади Аніті Ананд,  прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо Канади і всьому канадському народу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено