Івано-Франківськ

В Івано-Франківську відзначили 75-ліття видатного балетмейстера Івана Курилюка (ФОТО)

75-літній ювілей Народного артиста України Івана Курилюка з аншлагом пройшов в обласній філармонії імені Іри Маланюк
В обласній філармонії відзначили 75-ліття Івана Курилюка

Іван Курилюк, Народний артист України

Зал філармонії ледь вмістив всіх, хто хотів долучитися до вітань видатному митцю Прикарпаття, Народному артисту  України,  віртуозному хореографу Івану Васильовичу Курилюку.

В обласній філармонії відзначили 75-ліття Івана Курилюка

Глядачі в очікуванні початку

Цьогоріч йому виповнилося 75 років і все життя хореограф присвятив українському народному танцю, його розвитку та відродженню.

Для довідки:

  • Іван Курилюк: народився ювіляр в с.Чернелиця на Городенківщині. Закінчив Снятинське культосвітнє училище та Інститут мистецтв Прикарпатського університету. Головний балетмейстер Івано-Франківського національного академічного Гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія», Голова Івано-Франківського осередку Національної хореографічної спілки України.
В обласній філармонії відзначили 75-ліття Івана Курилюка

Іван Курилюк, головний балетмейстер ансамблю “Гуцулія”

Організаторами танцювального дійства виступили Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття, директор Світлана Панько та завідувач відділу аматорської творчості цієї установи Олександр Заставний.

В обласній філармонії відзначили 75-ліття Івана Курилюка

Світлана Панько, Олександр Заставний

Ведучим концертної програми був відомий український співак, поет, композитор,  режисер концертних заходів, заслужений журналіст України Богдан Кучер. Він філігранно провів глядачів крізь все життя Івана Курилюка, створивши своєрідний екскурс, починаючи з дитинства і до сьогоднішніх років маестро танцю.

В обласній філармонії відзначили 75-ліття Івана Курилюка

Богдан Кучер, Заслужений журналіст України, ведучий концерту,

Прикро, що через стан здоров’я ювіляр не може бути сьогодні з нами, але про нього є що казати. Іван Васильович – ціла планета, дорогоцінний камінь, який шліфував себе сам, увібравши від матері-батька найцінніші українські істини. Його життєвим кредо є слова: “для мене танець, як сонячний спалах,  стук мого серця, ритм мого життя.” Тому,  для мене сьогодні є честю вести цей вечір і знайомити глядачів з величною постаттю Івана Курилюка.

Відкрив святкову програму рідний колектив Івана Курилюка – ансамбль “Гуцулія”. Артисти співали і танцювали так, ніби в залі сидів їх Вчитель і надихав своєю усмішкою творити прекрасне народне мистецтво.

ведучий концерту,

Ансамбль “Гуцулія”

DSC 0020 1 scaled

DSC 0036 scaled

З вітальним словом до присутніх звернулися начальник Управління культури, національностей та релігій Володимир Федорак, директор міського Департаменту культури Надія Загурська та директор обласної філармонії ім.Іри Маланюк Василь Тимків. Вони щиро здоровили ювіляра та вручили Грамоти, цінні призи та квіти його дочці Галині, яка разом з родиною Івана Васильовича була присутня на святковому концерті.

ведучий концерту,

Надія Загурська, Василь Тимків, Володимир Федорак

DSC 0058 scaled

На вечір з’їхалося понад 20-ть  найкращих хореографічних колективів нашої області, для яких маестро танцю є хорошим другом, наставником та вчителем.

 

Весь вечір у залі панувала муза танцю, звучали овації, колективи показували вершини своєї майстерності, а вдячні глядачі довго не відпускали їх зі сцени.

Руслана Гочіяєва-Шевчук, фото авторки та з соцмереж

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено