Івано-Франківськ

Росія перекинула до Білорусі нових військових: у Держприкордонслужбі оцінили загрозу наступу

На території Білорусі зараз тривають навчання, які мають закінчитися 1 лютого.

Росія перекинула до Білорусі нових військових: у Держприкордонслужбі оцінили загрозу наступу

Окупанти знову перекинули свої підрозділи до Білорусі для підготовки. Тим часом деякі військові, що вже пройшли навчання вже повернулися до рф, звідки будуть переведені на окуповані території України, де ведуться бої.

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у ефірі телемарафону, пише ПІК.

“Звісно, що цей напрямок досить напружений через те, що Білорусь не припиняє підтримувати Росію у війні, яку вона розв’язала проти нашої країни, і надає і свою територію, і свій повітряний простір, Там постійно відбуваються навчання між підрозділами РФ і Білорусі”, – зазначив він.

За його словами, наразі поряд з нашим кордоном працівники Держприкордонслужби не спостерігають переміщення ні військової техніки, ні особового складу цих підрозділів – вони переважно знаходяться на тих військових полігонах, які “люб’язно” надає Білорусь.

Демченко додав, що загалом в Білорусі перебувають приблизно 9 000 російських військовослужбовців. Україна матиме щонайменше 2 тижні на підготовку, якщо виникне загроза наступу з Білорусі. Саме стільки часу пройде з моменту формування наступального угруповання до його вторгнення. Наразі у Білорусі не створили жодного наступального угруповання.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено