Івано-Франківськ

В Україні планують розвивати виробництво безпілотників: деталі

У Міноборони 28 січня заявили, що вже уклали 16 державних контрактів з українськими виробниками дронів.

2788186 scaled

Міноборони України планує витратити 20 мільярдів гривень на закупівлю дронів. Так, відомство хоче розвивати виробництво українських безпілотників.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише ПІК з посиланням на “Громадське“.

Загалом Міноборони з листопада 2022-го до січня 2023-го отримало від українських виробників 75 заявок на безпілотники різних типів.

За словами Резнікова, оборонне відомство хоче розвивати не лише ринок дронів для аеророзвідки, а й ринок безпілотників широкого спектра застосування — «повітря — земля — вода».

«Це і про коригування артилерії, і про завдання уражень ворогу (ударні дрони), і про доставлення боєкомплектів, евакуацію поранених тощо», — зазначив міністр.

Також Резніков написав, що продовжуються спільні наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників безпілотників. Зокрема на останній зустрічі обговорювали вдосконалення регуляторних процедур.

Раніше у Генштабі повідомляли, що в Україні формують ударні роти безпілотних літальних апаратів. Військове керівництво України заявляє, що вони будуть першими у світі.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено