Івано-Франківськ

На Прикарпатті школи відновили навчальний процес. Але не всі

У вівторок, 31 січня, відбулася щотижнева онлайн-нарада голови Івано-Франківської облдержадміністрації Світлани Онищук.

photo 2023 01 31 11 02 27 scaled

Зокрема, під час наради розглянули питання про початок навчального семестру в умовах воєнного стану, інформує ПІК.

«12 тисяч дітей покинули нашу область – це 7%. В наших закладах вчаться 4 тис. дітей внутрішньопереміщених осіб», – розповів Віктор Кімакович, директор Департаменту освіти та науки Івано-Франківської ОВА.

Станом на 31 січня 2023 року усі освітні заклади, окрім 72-х, почали відновили навчальний процес. Наразі навчання не відбувається в місті Івано-Франківську. Водночас п’ять закладів залишаються прихистком для ВПО.

Усього на Івано-Франківщині функціонує 1 187 закладів навчальних закладів, з яких 1 143 – мають укриття. З технічних міркувань тільки в трьох закладах не вдасться відновити навчальний процес.

«Загалом в області на укриття в навчальних закладах у 2022 році консолідовано понад 70 мільйонів гривень. Ці кошти спрямовані на ремонти, облаштування укриттів, перевірку та проведення вентиляції, а один з останніх викликів – закупівлю генераторів», – наголосив Кімакович.

Він також додав, що близько 19 тисяч дітей взяли участь в олімпіадах, в другому етапі беруть участь 1,5 дитини з Прикарпаття та півтисячі педагогів.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено