Івано-Франківськ

Звільнено сотні: в Угорщині проводять глобальну “чистку” в лавах Міноборони

Такі зміни невипадково відбуваються в період вторгнення росії в Україну.

Звільнено сотні: в Угорщині проводять глобальну "чистку" в лавах Міноборони

В Угорщині міністр оборони Крістоф Салай-Бобровницький заявив про глобальну “чистку” серед армійських чинів міністерства в рамках перебудови армії до стандартів НАТО. Про це він сказав у інтерв’ю Bloomberg, пише ПІК.

“Міноборони вже скоротило сотні високопоставлених осіб, у тому числі генералів, полковників й підполковників. При цьому “чистка” в армійських рядах продовжиться, остаточне число звільнених стане відомо лише в наступному місяці”, – зазначив міністр оборони.

За словами міністра, така глобальна перебудова системи свідчить про реальні наміри уряду створити сучасну європейську армію.

Водночас деякі опозиційні політики кажуть, що реальна мета уряду Угорщини полягає в ослабленні західної орієнтації країни в період вторгнення РФ в Україну. Уряд чинного прем’єр-міністра країни Віктора Орбана, ймовірно, хоче поповнити армію політично лояльними до нього особами.

У відповідь на таку критику глава Міноборони Угорщини заявив, що реформи в армії назрівали давно, і що не потрібно шукати подвійного сенсу в діях уряду.

“У вас не може бути прихованих планів, коли ви займаєтеся справами такого масштабу”, — додав Бобровницький.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено