Івано-Франківськ

Незаконні заробітки: жителі Тернопільщині переправляли “ухилянтів” за кордон

Учасникам організованої злочинної групи загрожує позбавлення волі від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

63da6c36405a8121670595

Організатори незаконних заробітків – жителі Тернопільської області, які мали ліцензії «Укртрансбезпеки» на здійснення вантажних та пасажирських перевезень у Польщу, Чехію й Німеччину, передає ПІК.

Як інформує пресслужба Тернопільської поліції, заробляти на військовозобов’язаних та допомагати їм виїжджати за кордон члени злочинного угруповання почали ще на початку червня. Чоловіків вписували в документи другими водіями.

63da6c354aa5f965104817

За словами Олександра Буняка, начальника міграційної поліції Тернопільщини, ціна за надані послуги коливалася від 300 доларів США до 3 тисяч. За пів року “підприємці” внесли в електронну систему «Шлях» понад 300 чоловіків, які підпадали під мобілізацію.

“Впродовж кількох місяців оперативники міграційної поліції спільно зі слідчими ГУНП та прикордонними підрозділами документували незаконну діяльність заробітчан, а спецоперацію з затримання провели ще 22 листопада. В Угринові зупинили 5 мікроавтобусів, а у Раві-Руській –  2. Даним транспортом за кордон мали виїхати семеро чоловіків“, – йдеться у повідомленні.

63da6c37e3ba1898001165

Двох “бізнесменів” заарештували з правом внесення застави, їхній спільниці суд обрав домашній арешт у нічний час. Їм оголосили підозру відповідно до частини 3 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або з корисливих мотивів).

Оголосили підозру 31 січня і четвертому співучаснику. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

“У ході розслідування двом підозрюваним, які мали доступ та право самостійно вносити інформацію про водіїв до автоматизованої системи “Шлях”, окрім організації незаконного перетину через Державний кордон України додатково інкримінували частину 3 статті 362 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 6 років”, – зазначив начальник відділу слідчого управління Рустам Гикавчук.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено