Івано-Франківськ

Українським військовим уріжуть щомісячні доплати: кого це стосується

Йдеться про додаткові виплати у сумі 30 тисяч гривень.

Українським військовим уріжуть щомісячні доплати: кого це стосується

Кабінет міністрів змінив порядок нарахувань додаткових виплат бійцям сил оборони у 30 тисяч гривень. Це стосується тих, хто не бере участі у бойових діях і перебуває в тилових регіонах. Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише ПІК.

“Попри зміни, положення про виплати у розмірі 30 тис. гривень для військових та інших силовиків на час воєнного стану по всій країні у постанові досі є. Ключова зміна в тому, що відтепер керівники відповідних міністерств та державних органів визначатимуть порядок і умови виплати додаткової винагороди для військових та інших силовиків, які не перебувають в зоні бойових дій”, – йдеться у повідомленні.

Керівництво також визначатиме розмір винагороди, яка не може перевищувати 30 тис. гривень.

Відповідно до повідомлення міноборони, новий порядок виплати додаткової винагороди запрацює з 1 лютого. Це рішення стосується не тільки військових, а й інших підрозділів, які їх отримували. Проте, як вказує міноборони, розмір додаткової грошової винагороди військовим та іншим бійцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється. Він і надалі становитиме 100 тисяч на місяць.

Тобто раніше на фронті безпосередньо люди отримували 100 тисяч доплати (30 тисяч загальна + 70 тисяч за участь у боях), а поза фронтом – тільки 30 тисяч доплати. Тепер, як йдеться у повідомленні, виплата на фронті за участь в бойових діях залишається на рівні 100 тисяч гривень, а поза зоною бойових дій доплату знімають.

“Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, та ухвалено задля дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів сил безпеки і оборони України”, – йдеться у заяві міноборони.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено