Івано-Франківськ

На Прикарпатті взялися за формування додаткових бригад Нацполіції, Нацгвардії та Прикордонної служби

Основу нових підрозділів будуть складати діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

photo 2023 02 03 10 08 06 scaled

Івано-Франківська область долучається до формування штурмових бригад, до яких можуть вступати добровольці, які націлені саме на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Про це у п’ятницю, 3 лютого, розповіла під час брифінгу голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

«МВС оголошує про формування кількох додаткових бригад у Нацполіції, Нацгвардії та Прикордонної служби. І це дуже важливо. Вони мають підсилити ці напрями», – наголосила голова ОВА.

Формування вже розпочалося. Кістяк складається із офіцерів та солдат, які мають хороший бойовий досвід на різних ділянках фронту. Комплектація відбуватиметься із добровольців. Прийом кандидатів буде відбуватися у ЦНАПах. Доброволець, завітавши туди, має на вибір вісім бригад.

photo 2023 02 03 10 08 02 scaled

Участь у брифінгу також візьмуть керівники вищезазначених структур.

«Це окремий міжрегіональний підрозділ поліції. Тобто, об’єднана бригада «Лють» – це формування нового зразка. Приймають участь у бойових діях, а також забезпечують правопорядок у деокупованих територіях. Досить серйозний підрозділ із серйозною технікою», – розповів Сергій Безпалько.

За його словами, заробітна плата складатиме 25 тисяч гривень, а з надбавками – 30 тисяч гривень.

Більш ніж 50 кандидатів вже виявили бажання приєднатися до бригади “Лють”. Реєстрація нових кандидатів буде проводитися у районних відділеннях ЦНАПів.

Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім  – в складі підрозділу і коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Нагадаємо, МВС розпочинає формування штурмових бригад «Гвардія наступу».

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено