Івано-Франківськ

Португалія відправить Україні танки Leopard 2

Португалія веде переговори з Німеччиною про отримання запчастин, необхідних для ремонту танків Leopard.

127959213 gettyimages 1436646838 1

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта підтвердив відправлення Україні бойових танків німецького виробництва Leopard 2, передає ПІК з посиланням на Громадське.

Прем’єр не уточнив, скільки танків буде відправлено, пише Reuters.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб мати можливість відмовитися від деяких наших танків. Я знаю, скільки танків буде [направлено в Україну], але це буде оголошено у відповідний час», — сказав він.

Раніше командувач збройними силами Португалії Антоніу Сілва Рібейро повідомляв, що Португалія має 37 танків Leopard 2. Але, за даними місцевих ЗМІ, більшість із них наразі в неробочому стані.

Кошта повідомив, що Португалія веде переговори з Німеччиною про отримання запчастин, необхідних для ремонту танків Leopard, які є на складі озброєння країни. Він додав, що сподівається відправити їх до України до кінця березня.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні наразі для контрнаступу потрібно 300-500 сучасник західних танків.

Посол України у Франції Вадим Омельченко повідомляв, що різні країни офіційно підтвердили згоду надати Україні загалом 321 одиницю важких танків. У першій хвилі внесків від партнерів Україна отримає до 140 західних танків, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Йдеться про Leopard 2, Challenger 2 та M1 Abrams.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено