Івано-Франківськ

Цифра тижня: Насалика підозрюють у підписанні збиткових для держави угод на суму 1,5 млрд грн

Щонеділі, о 20.00, нагадуємо читачам показову цифру, яка була в інформаційному контенті ПІК за крайні сім днів.

Цифра тижня цього разу свідчить про підписання збиткових для держави угод на користь пов’язаних з олігархом Дмитром Фірташем компаній на суму 1,5 мільярда гривень, пише ПІК.

Мова йде про відомого прикарпатського політика та бізнесмена, екс-очільника міста Калуш Ігоря Насалика, якому Державне бюро розслідувань повідомило про підозру.

За даними слідства, за вказівкою очільника міністерства підлеглі укладали зі структурами відомого бізнесмена завідомо збиткові для держави угоди. Зокрема, у порушення постанови Кабміну, штучно “списували” комерсантам кошти за експлуатацію державного майна.

У 2021 році внутрішній аудит Міністерства енергетики виявив, що з травня 2017 року бюджет недоотримав надходжень на 1,5 млрд грн через протиправне використання операторами газорозподільних мереж державного майна на безоплатній основі.

До слова, ексміністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика підозрювали в декларуванні недостовірної інформації. Насалику інкримінували замовчування у декларації фінансового зобов’язання в 1,2 млн доларів, яке він не вказував з 2015 до 2018 року.

Справу закрили через рішення Конституційного суду, яким була скасована відповідальність за цей злочин.

Ексміністр домігся поновлення справи, бо наполягав на невинуватості. Втім Вищий антикорупційний суд повторно закрив кримінальне провадження.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено