Івано-Франківськ

Перша в Україні дитяча кімната ментального здоров’я запрацювала у Львові

Це простір, де маленькі пацієнти можуть відпочивати та здобувати нові навички: займатися арттерапією.

IMG 20230206 180159 scaled

У Львові в Лікарні Святого Миколая запрацювала перша в Україні дитяча кімната ментального здоров’я. Це простір, де маленькі пацієнти можуть відпочивати та здобувати нові навички: займатися арттерапією та іншими корисними активностями.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, пише ПІК.

Кімната з’явилася в нашому закладі завдяки організації Ukrainian American Cultural Club of Houston, Liberty Ukraine Foundation, ГО “Принцип Свідомості”/NGO «Principle of consciousness” та її президенту Роману Лобаю.

«Така кімната має бути в кожному медичному закладі. Це – кімната гарного настрою і вона має таке ж значення, як і палати, де лікують захворювання. Наші арттерапевтки допомагатимуть долати переживання і стрес, а ще – набиратись сил діткам, які перебувають на лікуванні», – зазначив президент ГО «Принцип Свідомості» Роман Лобай.

Тут є зручні крісла-груші, ноутбуки, кіноекран та проектор для комфортного перегляду мультфільмів. А ще набори олівців та фарб, пензлики та магнітні дошки для малювання.

«Щотижня ми лікуємо близько пів тисячі дітей і частина з них проходить тривале лікування. В цій багатофункціональній кімнаті вони можуть відокремитися від лікарняного простору та отримати більше позитивних емоцій і мотивацію для одужання», – каже Зоряна Іванюк, медична директорка Лікарні Святого Миколая.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено