Івано-Франківськ

Переводили мільйоні суми: компанії дружини Медведчука фінансували росгвардію і після початку війни

Загальна сума здійснених платежів на користь країни-агресора становить більше 50 млн у гривневому еквіваленті.

Переводили мільйоні суми: компанії дружини Медведчука фінансували росгвардію і після початку війни

Служба безпеки ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань з боку компанії дружини Медведчука Оксани Марченко. Саме вона є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті. Про це повідомляє Служба безпека України, пише ПІК.

“Встановили, що ці компанії платили рашистам нібито за «охорону нерухомості Медведчука» на території півострову. Для реалізації схеми Оксана Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів”, – йдеться у повідомленні.

Потім «кримська» фірма підписала відповідні «охоронні» угоди зі структурами росгвардії та мвд рф. За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет окупантів.

Під час 11 обшуків на об’єктах нерухомості дружини Медведчука, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів співробітники СБУ виявили:

  •  документи, комп’ютери, флешки та мобільні телефони із доказами оборудок,
  •  печатки та банківські картки, які фігуранти використовували у незаконній діяльності.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Оксані Марченко та очільниці афілійованої фірми у Криму про підозру. Зловмисникам загрожує покарання до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна”, – додають в СБУ.

Щоб боротися із Зеленським: Медведчук хоче створити новий політичний рух

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено