Івано-Франківськ

Рада обрала – рада і звільняє: у Болехові на сесії розпустили виконавчий комітет міської ради

4 лютого, в місті відбулася засідання позачергової 25 сесії міської ради.

Рада обрала - рада і звільняє: у Болехові на сесії розпустили виконавчий комітет міської ради

У Болехові участь у сесії взяли 16 депутатів. Основне у порядку денному було звільнення заступниці міського голови та секретаря міської ради, а також розпуск виконавчого комітету, пише ПІК з посиланням на відеотрансляцію сесії.

На початку сесії мер звернувся до депутатів із запитанням, чи є пропозиції до порядку денного.

“Пропозиція до порядку денного – звільнення заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ілони Калитин. Прошу поставити на голосування”, – сказав депутат Височанський Анатолій Франкович.

Нащо мер Іван Яцинин запитав: “чим аргументуєте таке рішення? Чи є якісь обгрунтування?”.

“Рада обрала – рада і звільняє. Аргументів тут можна наводити скільки завгодно. Обгрунтування, якщо треба буде надано, а зараз просто ставте на голосування”, – додав Височанський.

14 депутатів проголосували “за”. Двоє – проти, у тому числі й міський голова.

Також на сесії проголосували за розпуск виконавчого комітету міської ради у зв’язку з тим, що його члени приймали рішення по змінах до бюджету за 2021 рік, що не входить у повноваження виконкому.

Окрім того, підтримали дострокове припинення повноваженнь секретаря Болехівської міської ради Ігоря Герецького та звільнення керуючого справами виконкому Івашківа Івана Мирославовича.

Зауважимо, що сам голова Болехівської громади за усі кадрові рішення голосував “проти”. Депутати поклали на нього зобов’язання на протязі 10 днів представити новий склад виконавчого комітету.

До слова, за інформацією видання “Версії”, перед початком сесії, до міської ради завітали представники військкомату і вручили депутатам-чоловікам повістки. А от чи вручили повісти вищому керівництву громади наразі не відомо.

Додамо, що у середу, 8 лютого на сайті міськради оприлюднили, що 10 лютого скликають позачергову 26 сесію Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання, де повторно розглянуть ці питання. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено