Івано-Франківськ

У РНБО розповіли, чому українців не попередили про повномасштабну війну

Було декілька сценаріїв щодо початку війни.

5809493e19e5cf44b8d349951f09c494 scaled

В української влади було кілька дат початку повномасштабної війни. Тому ніхто не міг спрогнозувати, коли точно ворог піде в наступ та на яких напрямках.

Про це повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов, передає ТСН, пише ПІК.

“Було декілька сценаріїв щодо початку війни. Дат було багато. Було на 22-ге, ми вже мали карту псковських десантників”, – каже Данілов.

За його словами, Україна отримувала багато дат-попереджень від західних партнерів. Спершу про напад говорили у листопаді, потім – в грудні, потім називали 15 січня. Цих дат було багато.

“Крайня, коли ми зрозуміли, що це було на 22-ге, це коли ми вже мали після вторгнення картину, карту псковських десантників, однієї з частин псковських десантників, яка безпосередньо мала заходити по тому маршруту, який був на цій мапі”, – пояснює секретар РНБО.

Данілов додав, що й справді прямого попередження про плани Росії розпочати повномасштабне попередження з дня на день не було, але 23 лютого Україна запровадила надзвичайний стан.

Також Данілов наголосив, що 24 лютого 2022 – не початок війни, вона почалася тоді, коли Путін вдерся на український Кримський півострів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено