Івано-Франківськ

Новий суспільний договір: виграти війну і не програти відбудову (ФОТО)

Бізнес Асоціація виступає за знаходження консенсусу та побудови дієвої співпраці у трикутнику «Влада – Бізнес – Громада»

1 16 scaled

24 лютого «Бізнес Асоціація Івано-Франківська» провела важливу суспільну подію від Українського Інституту Майбутнього на тему «Новий суспільний договір. Виграти війну і не програти відбудову».

4 5 scaled

Подію модерував виконавчий директор Українського Інституту Майбутнього – Вадим Денисенко.

5 4 scaled

Бізнес Асоціація виступає за знаходження консенсусу та побудови дієвої співпраці у трикутнику «Влада – Бізнес – Громада» задля розвитку суспільства, саме тому було обрано дану тему заходу у таку важливу дату українського народу – 24 лютого.

У заході взяти участь члени Бізнес Асоціації, Міський Голова Руслан Марцінків, депутати Міської ради Івано-Франківська, представники Міського виконавчого комітету, Обласної Державної Адміністрації, науковці та представники ЗМІ, серед яких й Прикарпатська інформаційна корпорація.

38 scaled

Вадим Денисенко фахово розповів про:

  • Що таке суспільний договір;
  • Складові суспільного договору: Майбутнє, Свобода, Гордість, Довіра, Ворог;
  • Історію суспільних договорів України;
  • Головні виклики зараз та після війни: повернення до старої системи управління; «скочування» в авторитаризм; відсутність реального очищення від проросійських сил; відсутність чіткого розуміння – яку державу ми будуємо; ми є і будемо деякий час глибоко дотаційною державою; Фейсбук-суди, як ключовий механізм остракізму на всіх рівнях; низький кваліфікаційний та особливо виконавчий рівень громадянського суспільства; відсутність візії майбутнього країни;
  • «Що змінить війна?»: Зміна щонайменше третини першої тридцятки Forbes, велика кількість безробітних, велика кількість людей які пройшли війну й не можуть себе «знайти», загострене відчуття справедливості;
  • Базові незмінні принципи суспільного договору: Складається з двох частин – непорушних й таких що потрібно змінювати, з огляду на нові реалії; Нам потрібно зафіксувати базові незмінні принципи на наступні 40-50 років, можливо, навіть у Конституції України; Гарантами домовленостей є відразу кілька стейкхолдерів, не лише Президент;
  • Головні передумови успішного дотримання домовленостей: Люстрація проросійських політиків; Повна ревізія та зміна антикорупційної політики Держави;
  • Головні тези нового суспільного договору: Майбутнє – економічно, технологічно та воєнно сильна, інтегрована в колективний Захід Держава; Довіра – людиноцентрична; Свобода – базова основа Держави; Гордість – ми народ-переможець!; Ворог – корупція і росія.

Також, пан Вадим окремо презентував результати закритих досліджень на росії та надав відповіді на питання від влади, бізнесу та інших учасників події.

43 scaled

«Суспільства, які досягають консенсусів, перш за все, в трикутнику влада-громада-бізнес, стають успішнішими! Діємо разом далі!», – переконані організатори заходу.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено