Івано-Франківськ

Що стоїть за заявами путіна про загрозу розпаду РФ: пояснили аналітики ISW

Кремль намагається підірвати допомогу Заходу Україні та переконати його змусити Київ прийняти вимоги РФ.

Екс-прем'єр Ізраїлю заявив, що путін пообіцяв йому не вбивати Зеленського

Російський диктатор путін робить заявив про загрозу існуванню РФ, аби збільшити підтримку війни всередині країні та залякати Захід її можливим розпадом.

Про це пише Інститут вивчення війни.

Американські аналітики звертають увагу, що російські офіційні особи просувають інформаційну операцію, яка неправдиво представляє війну РФ в Україні як екзистенційну, від результатів якої залежить подальше існування РФ.

Зокрема, 26 лютого президент РФ попередив, що не знає, чи зможе “російський етнос вижити в тому вигляді, в якому він існує сьогодні”, якщо Заходу вдасться “знищити РФ та встановити контроль над її уламками”.

Заступник голови радбезу Дмитро Медведєв висловив подібні тези у статті “Точки неповернення”. При цьому, жоден західний високопосадовець не закликав до розвалу РФ, а світові лідери наголошували, що метою України є лише звільнення окупованих територій.

Висловлювання путіна спрямовані на те, щоб підживити підтримку війни в Росії та розпалити на Заході страх щодо нестабільності, яка настане після розпаду РФ. Також Кремль намагається підірвати допомогу Заходу Україні та переконати його змусити Київ прийняти вимоги РФ”, – дійшли висновку в ISW.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено