Івано-Франківськ

Мінімальна щоденна фізична активність знижує ризик серцевих хвороб та раку – дослідження

У дослідженні вчені з Кембридзького університету вивчили дані майже 30 мільйонів людей, які менш фізично активні.

YYYYYYY

Вчені довели, що навіть мінімальна щоденна фізична активність знижує ризик серцевих хвороб, раку та ранньої смерті.

Про це пише “Громадське” з посиланням на дослідження British Journal of Sports Medicine.

“У дослідженні вчені з Кембридзького університету вивчили дані майже 30 мільйонів людей, які менш фізично активні. Науковці спостерігали за ними протягом 10 років”, – передає CNN.

Так вони виявили, що лише 150 хвилин фізичної активності помірної інтенсивності на тиждень (11 хвилин на день) сприяє профілактиці серцевих захворювань, інсульту та різних видів раку. Йдеться про фізичну активність середньої інтенсивності — швидку ходьбу, їзду на велосипеді або танці.

І навіть половина цього часу — 75 хвилин активності на тиждень — знижує ризик ранньої смерті на 23%. Цього часу також достатньо для зниження розвитку серцевих захворювань на 17%, а раку – на 7%.

“Якби кожен учасник виконував принаймні 150 хвилин помірної активності на тиждень, то можна було б запобігти 16% ранніх смертей, 11% серцевих захворювань та 5% різних видів раку. Але якби кожен виділяв хоча б 75 хвилин на фізичну активність, то можна було б запобігти 10% ранніх смертей, 5% серцевих захворювань та 3 % різних видів раку“, – йдеться у повідомленні.

Вчені резюмують, що кожній десятій ранній смерті можна було б запобігти, якби всі люди виконували принаймні половину рекомендованої фізактивності на день.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено