Івано-Франківськ

В Івано-Франківську попрощалися з журналісткою Оксаною Кваснишин (ФОТО)

Заупокійне богослужіння провели у храмі Кирила та Методія у селі Крихівці.

a88425f49528cdab scaled

У селі Черніїв Івано-Франківської громади попрощалися з журналісткою Оксаною Кваснишин, яка з 2016 року боролася з раком. Якою пам’ятають репортерку, волонтерку, авторку численних медійних ініціатив, читайте у матеріалі Суспільного.

Заупокійне богослужіння провели у храмі Кирила та Методія у селі Крихівці. Настоятель парафії отець Йосафат Бойко каже, що пам’ятатиме Оксану, як благодійницю та авторку медійних проєктів про будівництво цього храму.

9a550d348ac894bb

“За Оксанку ми можемо згадати багато приємних моментів. Я вже багато років з нею знайомий. І коли вона була в Україні, і коли лікувалася за кордоном, ми спілкувалися. Вона завжди цікавилася духовними речами й не ставилася до них поверхово. Дуже любила життя, боролася за нього“, — розповідає отець Йосафат Бойко.

86e940d6741ed957

Оксані Кваснишин медики діагностували онкозахворювання у 2016 році. Тоді жінка ще не встигла оговтатися після смерті матері, в якої теж був “рак”. Колеги-журналісти оголосили збір грошей для лікування Оксани в Австрії.

5fda3449afbe9b38
Понад півтора року боротьби дали позитивні результати. Однак у 2019 році стан здоров’я журналістки знову погіршився. Про всі ці події Оксана Кваснишин писала на своїй сторінці у Facebook.

Вчора у мене стався збій. Я втомилася бути міцним деревом, на якого пре бульдозер… Бувають удари, які збивають з ніг. Тебе нещадно луплять з усіх сторін. Ти падаєш, але бичування не припиняється. І тоді тебе накриває. Ти лежиш зародком у ліжку, не хочеш нікого бачити, чути, говорити, відписувати”, — ідеться в одному з дописів журналістки.

a88425f49528cdab

Оксана була волонтеркою. Вона відкрила американсько-українську онлайн-школу журналістики та займалася благодійністю. У січні 2023 року журналістка померла.

Сьогодні Оксану Кваснишин згадують франківські колеги, які прийшли попрощатися на цвинтар в селі Черніїв. Журналіст Володимир Безгачнюк каже, що вона залишилася в його пам’яті хорошою людиною.

5b8a412bc497d51f
“Я робив колись передачу про нашу відому краянку Дарію Цвєк. Оксанку ця тема зацікавила. Вона так само підготувала кілька своїх сюжетів. Працювали й над матеріалами про екологію. Колись у Підлужжі було самовільне сміттєзвалище. Ми туди поїхали. Вона цю тему теж готувала“, — пригадує Володимир Безгачнюк.
7f56fb6caf1fe885

Відповідальний секретар обласної організації Спілки журналістів України Вікторія Плахта каже, що Оксана Кваснишин зробила важливий внесок у створення й діяльність “Школи професійної журналістики” в Івано-Франківську.

f4fa685f1a136c0e

“Вона практично всю себе віддавала журналістській роботі, роботі з дітьми. Вона всі знання передала майбутньому поколінню. Школярі із задоволенням відвідували заняття, і це не може не тішити. Оксана залишиться у наших серцях як колега, яка завжди боролася за правду і ніколи не йшла на компроміс зі совістю“, — розповідає Вікторія Плахта.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено