Івано-Франківськ

Протезування зубів на імплантах: як це працює і кому показано цю процедуру

Проведення протезування за допомогою імплантів - медична операція, яка передбачає заміну хворого, сильно пошкодженого зуба штучним.

Сьогодні протезування зубів на імплантах вважається найнадійнішою варіацією відновлення зубного ряду. Завдяки підвищеній якості, а також приживаності більшість сучасних моделей імплантів наділені довічною гарантією. Правильно встановлений і успішно приживлений цей штучний корінь здатен створити міцну основу для імітації нового здорового зуба. З кожним роком це все більше підвищує довіру пацієнтів та збільшує кількість процедур.

Z-wDPoJ_OuTHtVnpl7prbPKpdJpJ2ivmIake7tFnWWJ4QJlsfF7oEEfUx7GKEV32Vcao1l3hqo8OFYSfvLSE8TlbsJhUdwPaA7yR-AdaFEdvM1ocyVqUurTrRQ0q86aOCCxMEhHuSH69lKGTyse9gA

Кому показано протезування за допомогою імплантів

Проведення протезування за допомогою імплантів – медична операція, яка передбачає заміну хворого, сильно пошкодженого зуба штучним. Така операція відноситься до категорії хірургічної стоматології та проводиться тільки у випадку, якщо інших варіантів відновлення немає.

Процедура проводиться за допомогою місцевої анестезії, щоб повністю усунути болючі відчуття. Але якщо пацієнт страждає на панічні атаки або з деяких інших причин лікар проводить операцію під повноцінним наркозом.

Призначається протезування на імплантах пацієнтам, яким:

  • видалили зуб у зоні посмішки, що ризикує заподіяти шкоду здоров’ю інших зубів;
  • видалили зуб, на якому кріпився протез іншого виду;
  • довелося видалити значну частину зубного ряду чи всі зуби повністю.

Види протезування за допомогою імплантатів

Протезування з імплантами може бути знімним, умовно-знімним або незнімним. Далі про кожен вид докладніше.

Знімне

Дана методика використовується переважно у таких випадках:

  • атрофія тканин ясен із розсмоктуванням альвеолярного гребеня;
  • повна відсутність одного із зубних рядів;
  • повноцінна адентія.

Система знімного типу фіксується на кілька імплантатів:

  • на 2 – найдешевший вибір, але не підходить для великих конструкцій;
  • на 4 – середній за ціною, добрий за якістю, найбільш затребуваний варіант;
  • на 6 – найдорожчий, але міцний, витримує будь-які жувальні навантаження.

Конструкція фіксується за допомогою спеціальних замочків, з якими легко розібратися самостійно.

Умовно-знімне

Вартість умовно-знімного варіанта зубного протезу на імплантах залежить від підібраної моделі імплантату. Це різновид знімного протезу, але у разі пацієнт неспроможна знімати його сам. У такий спосіб конструкція фіксується не до імплантатів, а до абатментів, що закріплюються на цих імплантатах. Якщо виникне потреба, за зняттям протеза потрібно звертатися лише до стоматолога.

Такий варіант імплантації підходить для тих пацієнтів, у кого немає частини зубного ряду або немає зубів повністю. Цей вид протезування має такі переваги:

  • вигідніше за ціною, порівняно із встановленням імплантів на кожен окремий зуб;
  • комфортне використання;
  • на невеликий протез із 4 зубів вистачить пару імплантів;
  • натуральний вид штучних зубів;
  • відсутність потреби щоденного знімання.

Незнімне

Протезування незнімного типу використовується, якщо потрібно перекрити кілька зубів у ряду. Стоматологи називають такий варіант мостоподібним протезуванням. Встановлення мостів відбувається на:

  • 2 опори, якщо потрібно відновити до 4 відсутніх зубів;
  • 4 імплантати для утримання мостоподібної конструкції за відсутності 6-7 рідних зубів.

Незнімний вид протезування за допомогою імплантатів відрізняється від стандартної установки мостів тим, що для фіксації не використовуються рідні зуби пацієнта з обточуванням. Протез закріплюється спеціальних опорних імплантатах.

DelRQYayzEyQ-zqdjZbRMAPx7PFbSlsIucquijLDzP2LDa2Tez4tka_-Y9nhRyuspuvkcPXEvhM97QsoClOFRGtJsV4mAo6nWa6KwyJESlgIeIRPRgEUlvxjd-_OSzs29dbIN77ykNoyDZKe27WS_Q

Як виконується протезування зубів на імплантах

Ця операція відноситься до розряду хірургічної стоматології і займає багато часу. Спочатку лікареві потрібно обстежити ротову порожнину цілком і тільки потім – виявлені ділянки, які потребують імплантації. Особливу увагу приділяє стоматолог кістковим тканинам щелепи, оскільки для успішного вживлення імпланта необхідні достатні обсяги. Якщо ж тканини встигли атрофуватися, доведеться спершу подбати про відновлення об’ємів щелепи, а потім проводити операцію.

Сам процес проводиться за кілька кроків:

  1. Після загальної оцінки ситуації конкретизуються точки встановлення імплантів. Від надійності закріплення залежать наступні особливості носіння та використання штучних зубів.
  2. Проводиться встановлення імплантатів у вибрані точки.
  3. Приживлення штучного коріння триває близько трьох місяців, і на цей час встановлюються тимчасові протези, тому пацієнтові не доведеться більше ховати посмішку.
  4. Коли підходить термін, тимчасовий протез знімається, і стоматолог проводить встановлення постійного протеза на імпланти, залежно від обраного виду.

Після завершення операції стоматолог розповість пацієнтові, як правильно доглядати нові зуби.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено