Івано-Франківськ

Ситуація в енергосистемі стабільна, вдалося сформувати резерв, – Укренерго

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 25 день поспіль і наразі не прогнозується.

169240 1 large scaled 1

Ситуація стабільна, прогнозується, що вона залишатиметься такою й надалі за відсутності нових атак росіян на енергосистему.

Про це інформує НЕК “Укренерго”, пише ПІК.

Працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання. Імпорт електроенергії незначний.

“Споживання на рівні робочого дня. Збільшення світлового дня, поступове сезонне потепління впливають на поступове зниження споживання. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 25 день поспіль і наразі не прогнозується. Знижене споживання, відновлення роботи деяких генеруючих потужностей, забезпеченість ресурсом гідрогенерації та сезонне стрімке зростання ВДЕ дозволило сформувати в енергосистемі певний резерв потужності, що підвищує рівень надійності електропостачання та операційної безпеки енергосистеми“, – йдеться у повідомленні.

Обмежень у мережах «Укренерго», що спричиняють необхідність обмеження споживачів, наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень, додають енергетики.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено