Івано-Франківськ

У Бурштині перейменували вулицю Герцена на вулицю Теодора Герцля

Вулицю перейменували у старій частині Бурштині.

335273873 1266332040978415 4609305750218381413 n

У старій частині Бурштина перейменували вулицю Герцена на вулицю Теодора Герцля.

“Таке рішення ухвалили на 44 сесії міської ради 28 лютого за результатами громадських слухань. З протоколом можна ознайомитися за посиланням: https://burshtyn-rada.if.gov.ua/…/Protokol-gro.sluh… (пункт 2). Нагадаємо, що така назва цієї вулиці вже була до 1957 року, коли її перейменувала колишня влада”, – йдеться у повідомленні.

Довідково: Теодор Герцль – австро-угорський письменник, за національною приналежністю — єврей, журналіст, основоположник ідеології політичного сіонізму, провісник створення єврейської держави й засновник Всесвітньої сіоністської організації.

Герцль народився у Пешті, Королівство Угорщина, в єврейській родині родом із Земуна (передмістя Белграду). У віці 18 років Теодор переїхав з родиною до Відня, де вчився на юридичному факультеті Віденського університету. Пізніше Теодор присвятив себе журналістиці й літературі, працював кореспондентом газети Neue Freie Presse в Парижі, періодично їздив до Лондона і Стамбула.

Пізніше, на посаді літературного редактора Neue Freie Presse, він написав кілька комедій для віденської сцени.

З молодих років Герцль брав участь в політичній ліберально-націоналістичній асоціації Burschenschaft. З 1895 року почав боротися проти антисемітизму, а з 1896 року фактично став лідером новоствореного сіоністського руху, залишаючись ним до своєї смерті.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено