Івано-Франківськ

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ – Генштаб

Триває триста сімдесят дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення.

320557205 712676000069805 2587987692431832544 n scaled

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмові дії міста Бахмут. Противник не полишає спроб оточити місто Бахмут, з подальшим виходом на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ, інформує Генштаб у вечірньому зведенні 9 березня, пише ПІК.

Основне зі зведення:

  • Загалом протягом доби 9 березня противник здійснив пуск 84 ракет різного базування. 34 ракети було знищено нашими захисниками, ще 8 не досягли своїх цілей. Також ворог завдав 12 авіаційних ударів, зокрема, використав 8 БпЛА типу Шахед-136. Половину яких було збито.
  • Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України.
  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Російська федерація зберігає військову присутність на території республіки білорусь, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Курської області.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник проводив безуспішні наступальні дії.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії.
  • У окремих населених пунктах тимчасово захопленої Херсонської області спостерігається активізація мародерства російськими загарбниками. Окупанти вивозять із Голої Пристані та Нової Збур’ївки награбоване майно, побутову техніку, вантажними автомобілями, якими доставляли боєприпаси своїм підрозділам.
  • Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичних центри, 3 склади боєприпасів, станцію РЕБ та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено